Spinning på egen hand!

God kväll!

Denna dagens träningspass var spinning. På egen hand! Vi hade alla glömt att ta med en skiva så då kom vi överens om att vi skulle lyssna på musik i headset - för ett sånt hade vi med oss.

Allting gick bra och det var roligt att få prova på att göra "övningarna" själv, att själv bestämma vad man ville göra, i sin egen takt osv.

Vi körde på med spinning i ca. 30 min.

När jag kom hem åt jag middag, sedan åkte jag till en vän och vi hade bestämt oss för att traska ut i det varma vädret. Det blev en en-timmas-promenad, mer eller mindre! Och nu är jag mör som aldrig förr.

Jag är väldigt nöjd med dagens tränings insatser och jag är stolt över mina medarbetare!


Slaggprodukter!!

Jag vet inte om det har med min viktnedgång att göra men det började när jag slutade dricka läsk och äta godis.

Jag har:
- dålig andedräkt! Spelar alltså ingen roll om jag borstar tänderna 50 ggr/dag
- börjar lätt att lukta svett! Vilket jag aldrig gjort tidigare

Kan det ha att göra med att kroppen gör sig av med alla slaggprodukter? Jag hoppas att det är det och att det försvinner så småning om!



(bilden är tagen från google, men det är jag på bilden!)


söndagspasset + dubbeltrubbel

Dagens träning skulle egentligen äga rum imorse, redan vid 9 tänkte vi vara på plats då. Men då fick vi ett problem som vi inte alls tänkte att vi skulle behöva stöta på. Lokalen var larmad och ganska så låst!? dumt av oss att bara anta men vi valde att inte ge upp för dagen utan vi sköt fram träningen.

Vid halv 3 körde vi igång med ett danspass som johanna så flitigt hade gjort. Det var allt från att skaka rumpan till att göra utfall, till att hoppa upp och ner och fram och tillbaka och hit och dit och dit och hit. (Dock hackade skivan tills vi kom på vad felet var) Jätte kul var det och det är en träningsform som jag upplever tar bort koncentrationen från att det är jobbigt till att kunna stegen och lyssna på den härliga musiken.

Efter hennes pass laddade vi upp med frukt och vatten och sen körde vi lite styrke träning. Alla körde individuellt och jag tror att det blev ett bra resultat där på slutet. Jag känner då mig helt slut i överkroppen vilket jag riktade in mig mest på idag. Man lägger som upp ett pass för sig själv och man lär sig även att pressa sig själv då vissa kan ge upp!

Är mycket nöjd med dagens träning och imorgon kör vi igen om vi inte lyckas få något mer bekymmer.




skumma grejer?

I tisdags var jag med om en skum grej. När jag var hemma och väntade på att fara och träna fick jag en plötslig smärta i magen. Det gjorde så sjukt ont och det spelade ingen roll om jag satt, stod eller låg ner för det gjorde fortfarande lika ont. Jag började kallsvettas och må illa och tillslut la jag mig ner och låg där och vred och vände på mig tills det gick över lite. Bestämde mig för att ändå åka och träna och det gick jätte bra. (det finns säkert många som redan kan ställa en diagnos på mig nu, men jag fortsätter)

Efter träningen kändes det också bra i ungefär en timme, sen började det ömma igen och det sög verkligen musten ur mig så jag gick och la mig tidigare än någonsin. På morgonen när jag vaknde hade jag lika ont och var även lite stel. Gick till skolan men hamnade på vårdcentralen. Dom tog alla möjliga prover på mig och klämde mig på magen och ryggen och jag fick böja fram och tillbaka osv. Sen konstaterade min läkare att jag hade...................... här och häpna............. en överansträngd muskel.

Hans teori är att när man har en överansträngd muskel strålar den ut smärta till dom andra närmsta delarna och det var därför jag hade ont. Trodde ju typ att jag hade en förstorad mjälte men så var det inte. Då vet ni det, att om ni tränar mycket behöver det inte alls vara det värsta man kan tänka sig. Min medicin blev att träna som jag göra och stretcha mycket. Det ska nog inte bli några problem, det måste ha varit den bästa medicinen jag har fått på länge!


Gym + Bad!

I dag var jag och Johanna på hugget! Vi startade dagen med ett gympass på 45minuter. Jag på cykel och hon på crosstrainer, hann även med lite benövningar innan vi kände oss nöjd och rörde oss mot omklädningsrummet och bytte om till badkläder! :) Vi simmade i 30minuter och efter det var vi gaaaaaanska så mör i kroppen vill jag lova! :) Ska börja simma oftare!

Jag kände att när vi simmade behövde vi göra något "extra" i stället för att bara simma fram och tillbaka så jag la in en ganska rolig grejj som vi körde på. Varje gång vi hade simmat en längd och alltså kom till kortsidorna så körde vi 5st liknande "Chins" i vattnet, fast utan stång då. Alltså la vi händerna över kanten och höll fast oss och drog oss upp med huvudet över kanten fem gånger och fortsatte så varje gång vi hade simmat en längd! :) Det gjorde det hela mycket roligare och de kändes vill jag lova! :D Så det är en bra idé att göra om man tycker de känns tråkigt att simma fram och tillbaka hela tiden, då har man ju något som väntar en varje gång man kommer till väggen! ;)

Om någon undrar vad Chins är så är det detta:

Dagens träning!

I dag blev det träning mellan 16:00-17:30 :) Om det är någon som funderar vars vi håller hus när vi tränar så är det i björknäs gympasal. Vi har fått nyckel till en mindre del av anläggningen så att säga :) Det är verkligen en jätte bra möjlighet för oss eftersom vi alla inte har träningskort på samma ställe eller är utan.

Vi började i alla fall med Spinning i 40minuter som Moa höll i. Hon visade en väldigt jobbig övning på cykeln som VERKLIGEN kändes i lår och rumpa, så jag hoppas man får lite träningsvärk imorgon efter det :) Sen körde vi olika styrkeövningar för rygg, ben och mage. Då hjälptes vi alla åt att komma på olika övningar för just dessa muskelgrupper. Jag fick jätte bra tips om nya ryggövningar och jag känner att jag verkligen har tränat ryggen, så skönt! :) De är kul när man kan "byta" kunskap med varandra och ännu roligare är det att lära sig nya övningar istället för de "vanliga" som alla kan.

I dag började vi med enkäterna och det gick väldigt bra, det verkade som att vi ställt bra frågor och ingen tyckte de var svårt att svara på. :) Återkommer med enkäten så ni också får se våra frågor vi ställer, men det blir senare :) Jennifer har även hunnit att sammanställa de klasser vi varit till idag, mycket bra! :)
Lägger upp lite bilder från kvällens träning! :D


Full koncentration!

Såhär kul har vi ALLTID när vi tränar :D

HEEEEELT SLUT!

Vi jobbar vidare och tränar vidare så hörs vi om någon dag! Ha det bra och ät inget onyttigt ;)

simning + annat inom projektet.

I går tog vi oss en tur till Nordpoolen och spenderade några timmar där. Hur skön träning är inte simning? Efteråt är det gudomligt skönt i kroppen, dessutom är det ingen vanlig träningsform för någon av oss därför är det kul med lite variation! :) För visst händer det att man tröttnar på träning och då gäller det att variera lite så man får ny energi. Vi varierade oss mellan frisim och ryggsim och varje gång blir man lika förvånad över hur jobbigt det faktiskt är.

Simning förbättrar inte bara din kondition utan gör även dina muskler starkare. Det finns olika simstilar som du väljer efter vilken muskel du vill jobba på mest. Eller så kan du välja olika och gå igenom hela kroppen. Det som är skönt är att just du väljer själv.

Frisim (bröst, armar, lår, magmuskler, höfter och rygg), Bröstsim, Fjärilsim (magmuskler, stjärt, bröst, rygg och axlar) och Ryggsim (alla muskelgrupper i lår, armar, bröst, rygg och höfter)

Källa: http://iform.se/traning/traningsformer/simning-tranar-hela-kroppen

Ï dag hade jag verkligen tappat all motivation till att träna och ändå gick jag till gymmet med tanken på att jag kommer bara gå ner och vända i princip. Men jag bet ihop, slog på bra träningsmusik och peppade mig själv och det fungerade verkligen! :) Ännu ett framsteg jag funnit inom projektet. Jag hade så lätt för att bara ge upp, men nu är jag så tjurig så jag pratar med mig själv i huvudet och ger mig "måsten". Att göra upp en plan i huvudet vilka maskiner/muskler man ska gå igenom innan man lämnar stället eller t.ex. när man sitter och cyklar att man bestämmer sig för att "nu ska jag sitta här i 30minuter" eller "nu ska jag bränna 300kcal innan jag går vidare" haha :) det funkar faktiskt jätte bra!

Idag har vi jobbat med enkäterna vi ska dela ut på skolan till klasserna i årskurs 2. :) Enkäterna handlar om hälsa och kost, vi tänkte kolla upp lite hur många det är som tänker på vad de äter och vad dom köper när mamma eller pappa lämnar 100kr till att köpa mat för osv. Imorgon börjar vi gå ut till klasserna och sen på projektmässan kommer vi även visa resultatet på det! Vi kommer även nästa vecka att åka ut till två olika företag som kommer få svara på enkäter men dom är mer relaterade till just "arbete" t.ex. om de sker några arbetsskador som kan vara relaterade till för lite träning. Resultatet för båda enkäterna dyker med säkerhet upp i bloggen också ;)

Ha det bra!

långpromenad + dåligt humör

Måste bara berätta det här. Jag kan verkligen bli på dåligt humör och då menar jag VERKLIGEN. Det händer oftast när jag är själv och då måste jag göra något för att få bort det. Idag var en sån dag, jag störde mig på allt som hände på facebook, alla som skrev på msn, sms som kom, mina syskon som lät almänt irriterande. Jag bestämde mig då för att gå ut och gå hur jobbigt det än lät i mina tankar. Medans jag klädde på mig allt hann jag störa mig på hur varmt det var, hur konstigt det kändes med mycket kläder på, min syster som frågade vart jag skulle och min iPod som inte ville fungera.

Väl ute blev jag så irriterad för att det var så kallt, för att det var så dåligt ljud i mina hörlurar, jag hade för halkiga skor, skotrar som körde förbi, tankarna på allt innan. Det var som att jag hade två gubbar som satt på varsin axel, den ena sa att jag skulle vända och gå hem och den andra sa att jag skulle fortsätta. Jag är så otroligt glad att jag lyssnade på den andra gubben för ju mer jag gick desto mer kände jag att jag blev på bättre humör, att jag kunde komma till underfund med mina tankar. Min iPod fortsatte jag att lyssna på och jag slutade störa mig på den tillslut. Jag slutade frysa och tillslut var allt bra igen.

Meningen med detta inlägg var inte att klaga utan det var mer för att visa att jag är precis som alla andra. Man går och tänker såna där dumma och fåniga tankar men där har ni verkligen ett tips som ni kan ha i åtanke. TA EN PROMENAD om ni är på dåligt humör, och känn verkligen efter om det blir bättre.
Välj en väg från första början som du ska gå och håll dig till den, ta inte en genväg och vänd inte hem.


Anorexi och Bulimi

Det jag tycker är viktigt, när det handlar om att gå ner i vikt, är att kunna se tecken på anorexi och bulimi.

Anorexi är en ätstörning som många kan dö i och vissa får hjälp i "rättan tid". Det handlar alltså om att man svälter sig själv och tränar jätte mycket, överdrivet mycket.
Anorexi kan också leda till bulimi och det betyder att människan i sig börjar kräkas (även om det kanske inte finns någonting att få upp...)

Bulimi i helhet är när man hetsäter och sedan kräks eller att man hetsäter för att sedan ta laxeringsmedel. Man kan kort säga att personen känner ett väldigt sug efter mat med så fort de fått i sig maten så kräks de. Tillslut börjar kräkreflexerna komma av sig själv och det gör det svårt för en bulimiker att bli frisk samma gäller en anorektiker.

Jag tycker att det är ett viktigt ämne eftersom det kan hända vem som helst, din bästa kompis, någon i pararell klassen, killen som alltid sitter ensam i matsalen...

Det är viktigt att veta vad man vill med att gå ner i vikt. Kanske ha ett mål, men samtidigt sätter man upp minde mål i taget (5 kg åt gången). Gör det FÖR DIG SJÄLV, inte för någon annans skull!

När man sätter mål för sig själv måste de också vara "normala", t.ex. inte sätta ett mål på 40 kg om du är 170 cm lång.

Det finns många olika sätt att räkna ut hur mycket man ska väga. Jag rekomenderar att gå till en vårdcentral eller liknande för att veta. Lita inte på BMI-test på internet!

Viktnedgång!

Projektet började alltså den 27 september 2010. I dag är den den 18:e januari och jag har gått ner 11 kg!

Det jag vill börja med att tillägga är att, under dessa veckor, har jag varit på två långpromenader annars har jag bara gått till och från skolan, som tar 10 min fram och tillbaka. Nu har vi äntligen kommit igång med träningen och det känns jätte skönt!

Genom att ha slutat äta godis, dricka dricka och inte ätit (mitt älskade) fikabröd så har jag tappat 11 kg. Tyvärr har jag inte mätt mig ännu, men så fort jag har gjort det lägger jag upp måtten!

Här kommer de gamla måtten iallafall:

Midjemått: 96 cm
Bröst: 111 cm
Rumpa: 121 cm
Lår: 68 cm
Arm: 33,5 cm

När vi började med projektet vägde jag 93,6 kg. Som mest har jag vägt 98 kg, så jag har inte räknat med de kilorna jag tappat innan. Men om man ska räkna med de också har jag sammanlagt gått ner 16 kg. - nu väger jag 82,3! 

Jag ser fram emot att se hur många centimeter jag kommer att ha tappat när vi är klar!





17 januari

Hey! Det var inte igår om jag så säger. Men projektarbetet är i fullgång, mer än någonsin så jag tänkte uppdatera litegrann om det. Förra veckan startade vi upp träningen tillsammans. Jag, Moa, Johanna och Jennifer alltså. Första passet blev bodystep? om jag inte minns helt fel så hette det de? Jag och namn går INTE ihop. I varje fall så tog de sjuuuuuukt på vaderna tog några dagar innan jag kunde gå som en 18åring istället för en 118åring :) Efter det körde vi igenom ett corepass i 40minuter som Johanna hade filat på. Observera nu att jag (Stina) och Jennifer är ganska lost när de gäller gruppträning så vi såg kanske inte lika grasiösa ut som Johanna och Moa gjorde. Men vi kämpade igenom det rätt bra tycker jag! :) Och om jag hade roligt? SÅ JÄVLA KUL!! motivationen är på hööögnivå. Under corepasset gjorde de så fruktansvärt ont, ja riktig jävla smärta! Tårarna kom till och med, trodde inte det var möjligt? Men jag gav inte upp och de kan ju ha med det att göra. I torsdags stod de 1timmes spinning på schemat, hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att jag skulle klara det med tanke på att jag aldrig i hela mitt liv kört spinning, men jag kämpade, oj vad jag kämpade och svich hade det gått 60minuter? "JAG KLARADE DET" var mina ord efter det. Haha! Lycklig tjej? Jo. Självförtroendet kanske hoppade upp några nivåer. Det kändes ju skönt och veta att mitt slit i ett vanligt gym ändå gav någonting. ;)

Våra planer är att köra MINST 2gånger i veckan men även 3dagar i veckan om det är möjligt.
Tisdag, Torsdag och Söndag. Och däremellan kombinerar jag det med träning i gym på nordpoolen :)

-5kg än så länge, woho :) Nu kör vi JÄÄÄÄÄÄRNET sist veckorna!