Gotta en söndagkväll

Min sambo skulle springa över på konsum och köpa någonting gott... Han frågade om jag ville ha någonting.

Vad kan man möjligtvis välja bland? En påse med frön och nötter. Nej, tack. Idag ville jag ha någonting riktigt gott.

Man brukar ju säga att mörk choklad kan vara fettförbrännande och om det är sant vet jag inte. Men jag VET att jag bara kan ta en liten bit och sedan är jag less. Om man inte tycker om mörk choklad mycket, blir man fort less. 

Så jag bad honom köpa två äpplen och mörk choklad helt enkelt.

För dig som älskar mörk choklad, kan jag ju starkt rekomendera att inte köpa, om du inte har pli på dig själv.

SMOOTIHES <3

Denna dag har varit lång. När man kommer hem vill man äta mat och sedan slappna av! Men om man vill ha någonting att slappna av med är en smootihe ett väldigt trevligt sällskap.

I dag gjorde jag köttfärssås och spagetti till middag och jag blev plötsligt sugen på en smootihe. Jag tog fram mixern och hällde i:

- Vanlijyoghurt
- Lite apelsinjiuce
- Björnbär
- Hallon
- Blåbär
- Jordgubbar

Jag tyckte att det blev en jätte god smootihe! Och jag satte mig ner i soffan för att zappa mellan kanalerna och smutta på min smotti!

Jag tycker att Finnerödja har kommit på en väldigt smart idé! "Bär hem", bär i lösvikt. De flesta affärer här i Boden har iallafall det och om just din affär inte har det får man helt enkelt nöja sig med att köpa i kartong eller på påse. När jag ska göra smoothisar köper jag oftast bär från denna lilla frysbox.



Jag längtar så mycket tills vi ska börja träna!

Det var allt för i dag! Ha en trevlig kväll.



Fluid Rower

I dag när jag var på min praktik så var vi och tränade. Jag provade en ny roddmaskin som jag inte sett tidigare, eller jag visste inte ens att dem fanns. Dem heter Fluid Rower och motståndet varierar beroende på vilket vattentryck du får genom att dra i handtaget. Drar du löst blir vattentrycket mindre vilket betyder att de blir ett lägre motstånd och tvärt om ifall du tar i mer och på så sätt får ett högt vattentryck. Det var verkligen skit roligt och prova något nytt och de kändes helt annorlunda. Lite mer som att man var i en båt och rodde. Dessutom att de blir ett riktigt vattenljud och att man ser hur vattnet cirkulerar beroende på vilken hastighet jag väljer att ha blir de hela sååå roligt! :) De enda minuset med den är väl att man blir väldigt pissnödig av att höra ljudet, haha!


Fluid Rower
(Bilden tagen från: http://www.netbutik.se/product/Fluid-Rower.html)


undanflykter och ett erkännande..

En av de största anledningar till att människor lever ohälsosamt idag är pga. undanflykter och dåliga bortförklaringar, tror jag.
Senast idag var jag med om detta.
Jag berättade om vårat projekt som vi har och att vi har slutat med allt slisk osv. (Jag observerar att det är en påse med praliner på bordet)

Jag får då svaret:
- "Jag hade också behövt göra de, men dem här pralinerna köpte jag mest för att de är gott till kaffet och dem är ju såååå små"
Och jag VET att denna person äter som att de är lördag hela veckan :) Och absolut ska man få göra de om man vill det, det är ju inte mitt liv. Men alltså försöka komma undan med att praliner är liten köper jag inte. Vad säger att man bara kommer ta en? Och varför inte välja ett annat alternativ till kaffet? Och jag säger inte att jag är bättre själv men jag har väl inte tänkt på de på samma sätt, eller jag har väl undvikit det. För visst blir man otroligt glad när man får unna sig? Det finns ju miljoooner anledningar till att just unna sig. Då gäller de ju att hitta en balans. En balans som jag känner att jag är påväg att hitta nu efter 6 veckor. Det är inga problem som helst att gå förbi godishyllorna som är ÖVERALLT i en butik.

Jag ska erkänna en sak.. jag var JÄVLIGT och då menar jag JÄÄÄÄÄÄÄÄVLIGT nära att ta en godis i lördags. De stod ju en skål med lösvikt på vardagsrumsbordet. Jag tittade mig noga omkring för att se så ingen såg mig för inte ville jag bli upptäckt med näven i skålen inte.. Men något inom mig sa "NEJ DU GÖR DE INTE" men samtidigt så ville jag ju ha de SÅÅÅ gärna. Jag beslutade mig för att gå in på mitt rum och stanna där resten av kvällen som straff för att jag ens tänkte tanken. Nu såhär i efterhand så känner jag mig jävligt duktig. För hade de varit för 6 veckor sedan så hade skålen varit slut för längesen. :) woho! 1-0 till Stina. Och detta beviser verkligen på att man kan förändras, man kan bli av med godisberoendet. Men det är fan inte lätt men jag vet att jag kommer klara dessa 8månader, JAG VET!

Och ursäkta för mina svordomar men jag får fram rätt effekt med dem känner jag ;) Så jag ber om ursäkt om vi har känsliga läsare.

vitamin well!

Nu tänkte jag ta mig tid att tipsa er om en väldigt god dryck! För några månader sen har jag slutat dricka kolsyra, varför vet jag inte men jag känner helt enkelt inget sug för det längre. Kan ta mig ett glas då och då men jag ångrar mig i samma sekund som jag tar en klunk av det. Då väljer jag hellre att dricka dom "saft-aktiga" dryckerna eller bara vanligt vatten. En utav mina favoriter är vitamin well, dom flesta har nog säkert hört talas om dom och försäljningen har verkligen utökats nu på sistone så nu finns dom i nästan alla affärer som säljer drycker.

Dom har inte alls någon starksmak så därför är dom ett bättre alternativ än läsk eller saft när man är törstig. Just nu finns det 6 smaker och alla smaker innehåller även olika sorter av vitaminer och mineraler så det beror inte bara på vilken smak du vill ha utan du kan även välja vilka vitaminer och mineraler du vill stoppa i dig. Jag har smakat alla 6 smaker och jag rekomenderar alla så spring nu till affären! ;)



2010-11-12

I dag är de FREDAG! ÄNTLIGEN!
Efter praktiken knallade jag till Pressbyrån och köpte mig en drickyoghurt och banan som jag slängde i mig medans jag var påväg till träningen. Trodde inte jag skulle orka så pass bra som jag gjorde när jag bara hade det i magen, men ack så fel jag hade ;) Blev crosstrainer 60min och sen några minuter styrketräning..och OM jag var slut! Finns ju inge skönare än när man gjort slut på alla krafter! Nu vaknas de god middag i varje fall för det är fredag. :)

Kött, hemmagjorda potatisklyftor, pepparsås och sallad. Kan de blir så mycket bättre än så?
Nae jag tror inte det :)

2010-11-10

I går kom man med en bortförklaring till att inte gå och träna - för trött. Haha! Så jag tog nya tag imorse eftersom jag börjar 16:30 idag. Gick suveränt bra! :) Plågade mig själv så svetten sprutade med dessa maskiner:


Roddmaskin.
Tycker den är mycket bra och man använder många muskler samtidigt när man använder den vilket är skit bra! :) Jag brukar ha problem med att göra övningar där man ska böja på knäna eftersom jag har väääldigt dåliga knän så får jag oftast ont av sådana övningar (t.ex. utfall osv) men jag tycker att de är en väldigt skonsam rörelse när man böjer på knäna i roddmaskinen. Så tummen upp för roddmaskinen!!


Crosstrainer. WOHO! säger jag bara. Det här är nog en av dom roligaste träningsmaskinerna jag känner till!
Även här är de en väldigt skonsam rörelse för knäna samt att du rör på heeela kroppen så den passar mig som handen i handsken! :)

(Bilderna är tagna från http://www.traningsredskap.net där kan man läsa om många olika träningsredskap samt hur de påverkar kroppen)

När jag kom hem från träningen så gjorde jag iordning lite lunch åt mig själv :)
Det blev en fruuuuuuktansvärt god Kycklingsallad, Sportbröd med tomat samt ett glas vatten.







för tidigt!

Godmorgon!
Nu ser ni ju att jag är uppe nästan alldeles för tidigt. Jag har praktik som alla andra men jag har den i luleå, så därför måste jag vakna extra tidigt.

Igår tog jag mig en vilodag. Hade alldeles för mycket den dagen så om jag ska kombinera det med träning blir det islutändan oftast inte nå bra. Jag hade inte något sug alls för träning i måndags men jag drog mig dit ändå, det hade kunnat bli bättre men jag känner att huvudsaken var att jag for dit och ändå svettades lite.

Jag hade tampats med världens träningsvärk nu sen i söndags, det är grymt men samtidigt skönt. Nu börjar den dock gå över. Ikväll blir det en sväng i gymmet men först praktik!

Gott och nyttigt!

Just nu är jag och mina kollegor ute på APU, praktik.

Skolan jag är på har den godaste maten jag lagt mina smaklökar på! WOW, säger jag bara! I dag serverades fläskkarré m. ris och bönor, världens godaste sallad m. majs, isbergsallad, rödlök, gurka och massa annat gott.

Jag promenerar fram och tillbaka till praktikplatsen och det tar ca. 20 minuter dit och 20 minuter tillbaka. Det är min motion för dagen tills vi börjar träna. Men då vill jag framföra än en gång att jag har gått ner 7 kg på fem veckor - UTAN att ha rört på mig! Tänk när vi kommer börja träna!!! Jag kommer förhoppningsvis att tappa några extra kilon eller gram i veckan.



Ser inte lockande ut... Men bönorna smakar egentligen ingenting speciellt! Tummen upp för Kårbackens lunch :)

(bilden är stulen från google)

2010-11-09

Men hejsan! Har varit lite magert här ser jag. Jag orkade inte skriva något igår för att jag var så sur hela kvällen. Hade en av mina värsting-tränings-dagar där inget gick som jag ville och även om det är sånt man får räkna med ibland så kan jag inte hjälpa att bli besviken på mig själv...

Nåja, idag har jag haft en träningsfri dag vilket innebär mycket, mycket vila för min del så man orkar med resten av veckan. Har avnjutit en god middag (kanske inte så nyttig men wtf). Sen har jag legat i sängen och försökt hålla tillbaka tårarna för att jag varit så sugen på godis. Alltså jag vet ärligt inte vad det är som har hänt med mig men det har aldrig varit såhär jobbigt att hålla sig från att äta godis. Hade det inte varit för att jag lovat mig själv att inte äta så hade det här aldrig gått. Kan suget bara ge med sig? Släppa och försvinna. Tack!

Nu ska jag försöka lägga ihop ett tränings-pass här. Gjorde klart ett för typ två månader sen men det har jag hunnit ändra så mycket på så nu raderade jag alla låtar och ska börja om från början. Wiiho! Det lär väl komma upp lite tips och bilder på hur vi tränar när vi satt igång med det. Och eftersom vi mest kommer jobba med våran egen kroppsvikt så går det att göra alla moment hemifrån också om man vill det. Ha det göööött


Tjofadderittan!

Det är 42 dagar sedan de var Måndagen den 27 September vecka 39 de var då jag och mina kära kollegor gick in i en helt ny värld. En värld utan godis, chips, läsk, bakelser osv. Detta projekt kommer att avslutas i April/Maj. Vet inte än om vi satt ett slutdatum? Det har vi säkert men mitt minne är likamed NOLL. Nåväl, det har gått förvånansvärt bra för mig. Men jag säger inte att det är lätt. Visst har man haft "jobbigare perioder" då man skulle i princip döda för en chokladbit men jag har klarat mig igenom det mesta nu så det börjar faktiskt lugna ner sig och suget börjar faktiskt helt avta. Helgerna är jobbigast men jag har lyckats finna många nyttigare alternativ. Den som kom på Smoothiesar vill jag tacka. Lite vaniljyoghurt + en massa goda bär kör du i en mixer och hipsvips har du något ooooootroligt gott framför dig. Jag kommer senare lägga upp lite recept på lite olika varianter och på något annat gott, men nyttigare. :)

Har förövrigt precis kommit hem från ett träningspass. Jag är inte direkt en sån människa som gillar gruppträning, eller jag har i alla fall inte provat på det så jag ska väl inte säga så mycket men har ingen erfarenhet av spinning, bodypump osv. Få se nu om Johanna och Moa lyckas få mig att ändra min åsikt angående det ;) Jag kombinerar styrketräning och konditions träning med varandra. I dag började jag med crosstrainer 30min sedan styrka-armar 30min och avslutade med cykling i 30min. Promenerar är också något jag föredrar :) Har även funderingar på att börja simma nångång då och då. Men vi får se hur de blir med det, men tanken har slagit mig i alla fall. :)

Sådärja, nu har jag skrivit mitt första inlägg. Vi hörs ;)


Godkväll!

Är helt mör i kroppen efter dagens träningspass. Värmde upp ett bra tag på crosstrainer och sprang sedan upp på bodypumpen. Jag har för det första inte varit på bodypump på flera flera veckor och för det andra har jag enbart varit på det hela programmet en gång under hela mitt liv, för det tredje har jag inte varit på det nya passet heller. Så om vi säger så här, jag kommer ha väldigt ont i kroppen imorgon, men det är det som är så underbart av någon konstig anledning.

När jag kom hem hade även jag maten klar på bordet, mina syskon hade för en gångs skull ställt sig framför spisen och gjort en riktig lyxmiddag. Dom hade lagat rostbiff, potatisgratäng, pepparsås och även gjort sallad. Det bästa av allt är väl att dom även la upp det på en tallrik åt mig. Underbart när man är helt slut i armarna ;) Nu sitter jag här med en god kopp te och måste snart börja tänka på att lägga mig, ska upp tidigt imorgon!

en bild på dagens middag!

2010-11-07

Vet ni vad det absolut bästa är med att komma hem efter att ha tränat? Och kanske det viktigaste man gör också när man kommer hem.

Det är att ha en middag som redan är färdig, värmde bara upp det snabbt och gjorde lite grönsaker så var det klart. Sen tänkte jag att äh jag ger mig på en bild.... Där insåg jag verkligen hur sjukt omöjligt det är att ta en snygg bild på mat?! Haha men som Moa har sagt: man får inte vara så finkänslig. Så här har ni mitt rejäla matlass denna kväll. Den senaste veckan har jag börjat äta som en häst så om ni undrar varför det är 50kg mat på tallriken så är det därför.



För några år sen när jag började träna var jag inte så noga med att äta när jag kom hem. Nu är det de första jag gör när jag kommit in genom dörren. Oftast tar jag en banan och sedan går jag och duschar och äter direkt jag är klar. Jag tror inte det är så många vet att det faktiskt är det viktigaste man gör... Träningen som du just har utfört ger ingenting om du inte får i dig tillräckligt med energi (MAT) efteråt.

Det tåls att tänka på! =)


Mat, mat och maaaaaat!

Jag älskar fikabröd, godis och läsk.. Allt som är onyttigt och allt som är gott.

I morgon kommer jag att gå in på vecka fem, som nykter godisälskare. Under dessa fem veckor har jag gått ner 7 kg! Allt jag gjorde var att sluta äta sötsaker.

Denna helg har jag varit i en stuga tillsammans med två vänner. De köpte chips, godis, läsk och allt annat gott medan jag köpte morötter, gurka, dipp och en loka! Yummy for the tummy! Det är enkelt, det är gott och bäst av allt... det är ett nyttigare alternativ!

Har tyvärr ingen bild att slänga upp som Moa gjorde.

I mitt huvud har jag ett gott samvete för att jag vet att jag klarar av att vara utan. Man måste bara vara stark och tro på sig själv. 
 

:)

2010-11-07

Hallå där!
Jaha hur ska man börja? Har precis som johanna precis tagit mig friheten att äta lite innan jag ska fara iväg och träna. Jag slängde bara ihop något så det slutade med att tallriken var fylld med kyckling, massa olika grönsaker och sen gjorde jag även en liten sås bestående av creme fraiche och lite krydda på det. Tog även en hårdbrö macka till det och ett glas vatten. Nu tror ni ju säkert att jag går på GI men det gör jag verkligen inte! Det fanns inget bättre i kylskåpet och då får man göra det bästa av situationen.

Ska som sagt att träna och eftersom att johanna slängde iväg ett inlägg om en väldigt fin träningsform, kan jag meddela att det är just det jag ska gå på idag! Slänger in en liten bild på maten jag käkade, inte finaste upplägget men man får inte vara så finkänslig ;)


världens bästa träningsform

Är enligt mig utan tvekan Bodypump. Även om jag älskar det mesta så är det nog inget som slår det här passet. Och för er som inte vet vad det är så är det ett styrkepass för hela kroppen. Man arbetar med en muskel i taget (ex. rygg, biceps, triceps osv..) i en hel låt och gör olika övningar i takt till musiken.

Det bästa med det är att jag tror aldrig någonsin att jag har gått därifrån utan att känna mig helt slut. Gör man det på rätt sätt och endast utifrån sig själv så är det ett perfekt träningssätt att tömma kroppen på energi. Så har ni inte testat det tycker jag ni ska göra det på en gång! Ni kommer inte bli besvika.

Här en video på olika övningar som man kan göra på ett typiskt BP-pass.


2010-11-07

Tjenare! Jag drar väl till med ett premiär-inlägg här då. Har nyss slängt i mig lite lunch i form av pytt-i-panna och två stekta ägg så nu är man redo för lite träning om tre timmar. Jag längtar till vi får i ordning allt på skolan så vi kan börja göra egna pass och träna när det passar oss. Även om jag älskar Step In och allt det där så ska det bli så sjukt roligt och få testa göra egna träningsprogram :)

Förhoppningsvis kommer man att få känna efter om det är något som skulle kunna passa en i framtiden. Har ju velat bli tränings-instruktör jättelänge och nu när jag kommer få göra pass till mina så kallade kompanjoner så kommer man verkligen få en försmak på hur det är.

Ha en bra dag!